Isolering med papiruld

Papiruld er et miljøvenligt isoleringsmateriale

Isolering er altid en stor opgave. Det gælder både, når du bygger nyt. Og når du renoverer en ældre bolig. Materialet der benyttes spiller især en stor rolle. Det har indflydelse på både prisen, hvor hurtigt det er at isolere og hvor effektiv isoleringen er. Papiruld isolering er et meget prisfornuftigt materiale. Det er med andre ord et billigt valg. Men det betyder ikke, at du får en ringere kvalitet, end du gør med andre materialer. Tværtimod. Papiruldsisolering er meget effektivt og kan bruges til at skabe en hel tæt isolering med. Og det skal aldrig tage lang tid.

Døjer du med problemer som koldt gulv, træk fra loftet, kolde vægge eller dårlig lydisolering mellem etagerne? Så er det også oplagt at få efterisoleret med papiruldsmateriale. Bygger du nyt? Så er det også optimalt at vælge papiruld. Det er faktisk op til fire gange så hurtigt at isolere et helt nyt hus med papirisoleringen, end det er at bruge traditionelle isoleringsmaterialer til det.

Det handler også om miljøet. Ikke alle materialer til isoleringsprojekter er lige miljøvenlige. Isolering med papiruld er et af de mest miljøvenlige valg. Det er nemlig produceret af genbrugsmaterialer som f.eks. gamle aviser. Derudover er det også et materiale, som er allergivenligt at bruge.

Men hvornår kan papiruld bruges til isolering? Hvordan foretages isolering med dette materiale? Og endnu vigtigere, hvad koster det at isolere med?

Hvad er papiruld og hvor bruges det?

Papirgranulat er fremstillet af genbrugsmaterialer. Det kan f.eks. være gamle aviser eller andet genbrugspapir. Allerede her lyder det jo som et fantastisk materiale, fordi det ikke er produceret på ny, men som et genbrugsprodukt af andre materialer. Blandt andet derfor er det også forholdsvis billigt at bruge.

Hvordan isolerer man så med papirisoleringen? Det vil typisk være ved indblæsning af materialet. Hvilket også er, hvad der gør det så hurtigt at isolere med. Papiruld indblæsning foregår med en papiruld maskine. Herfra føres en slange ind i hulrummet i f.eks. væg, loft eller krybekælder. Idet man blæser materialet ind, er det et af de bedste efterisoleringsmaterialer på markedet.

Når først muren er bygget eller taget er lagt, kan det være svært at komme fysisk ind og efterisolere med andre materialer. Indblæsningen letter opgaven på mange måder! Det er både let at få indført materialet, og det er også let at fordele det optimalt.

Hvornår kan denne type af isoleringsmateriale så bruges? Det kan bruges til mange forskellige isoleringstyper.
Formålet kan være isolering eller efterisolering af:

Er du i tvivl om, hvor vidt papirisoleringen kan bruges til dit projekt? Så kan du altid kontakte os for rådgivning. Vi ser gerne nærmere på netop dit projekt og kommer med en effektiv løsning. Som autoriserede isolatører har vi stor erfaring fra mange forskellige opgaver. Vi har også et landsdækkende netværk og kan derfor hjælpe med isoleringsopgaver i hele Danmark.

Hvilke fordele er der ved at bruge materialet?

Der er fordele og ulemper ved næsten alle materialer på markedet. Fordele ved at isolere og efterisolere med papir er:

 • Du får en ensartet isolering
 • Materialet pakker sig som en dyne omkring alt
 • Det lukker for huller og åbninger, hvor varme ellers kunne slippe ud
 • Det er en miljø- og allergivenlig løsning
 • Det er en prisfornuftig løsning
 • Det er en hurtig og effektiv løsning

Ulemper er der faktisk ikke mange af. Sammenlignet med andre isoleringstyper kan papirulden have en tendens til at “falde sammen”, efter det er blæst ind. Men det tager man højde for, når man udfører opgaven. Derfor blæser man ca. 10-15 % ekstra ind, så man undgår problemet.

Kan du selv isolere med miljøvenligt papirmateriale?

Du kan naturligvis altid selv foretage din isolering eller efterisolering med papirmateriale. Både når du bygger nyt og når du renoverer en ældre bolig. Men hvis du kun har meget lidt eller slet ingen erfaring med at udføre isoleringer, kan det blive en ret stor mundfuld. Skal materialet f.eks. blæses ind i hulmur eller på loftet, så kræves det rette udstyr. Med professionelt udstyr kan opgaven oftest udføres langt hurtigere. Det er derfor altid fornuftigt at hyre autoriserede isolatører til denne del af dit projekt.

DN Isolering har en bred erfaring med både isoleringer af nybyg og efterisolering ved renovering af ældre boliger. Ingen opgave er for stor til os! Hvad enten det drejer sig om et lille parcelhus eller en større ejendom. Vi kan uden tvivl tilbyde dig en effektiv og prisfornuftig løsning med isolering af papirmateriale.

Isolering af loft med papirisolering

Papiruld pris – hvad koster det?

Hvad koster det så? Det er altid det helt store spørgsmål. Papirulden er et af de billigste materialer at isolere og efterisolere med. Den nuværende pris på papiruld er ikke særlig høj. Derfor er udgiften til materialer ikke stor ved sådan en isoleringsopgave. Du betaler derfor i højere grad for det udførte arbejde end for materialerne.

En papiruld pris pr m2 ligger svinger fra under 100 kr. og op af, når man ser nærmere på priserne på markedet. Vi har ikke en fast pris, men udregner prisen for det enkelte projekt. Det betyder, at du aldrig bliver mødt med urealistiske priser. Du får altid en pris, der er tilpasset til netop dine personlige behov.

Men hvordan udregner vi så denne pris? Der er flere ting, som vi kigger på, når vi skal lave et tilbud til dig.

Din samlede papiruld isolering pris vil altid variere afhængigt af:

 • Om du skal have isoleret et helt nyt hus?
 • Om du skal have efterisoleret en ældre bolig?
 • Om du kun skal have isoleret f.eks. gulv eller kun tag/loft?
 • Hvor stort området du skal have efterisoleret er?
 • Hvor tæt isoleringen skal være?
 • Hvor meget papiruld der skal bruges?

Det kan derfor være svært at slynge en pris papiruld ud med det samme. Det kræver ofte, at vores dygtige isolatører får flere informationer om dit projekt. Drejer det sig om en ældre bolig, kan vi også have brug for at se nærmere på, hvor meget gammel isolering der er til stede. Måske skal dette fjernes, før vi kan efterisolere med papirulden.

DN Isolering tilbyder altid at komme ud til dig og lave et isoleringstjek. På den måde kan vi finde den mest optimale løsning og give dig et konkret og realistisk tilbud på din opgave.

Husk at regne med, at du eventuelt kan få håndværkerfradrag. Og så skal du også tænke på, at din effektive isolering eller nye efterisolering kommer til at spare dig for mange penge på varmeregningen. Det kan derfor altid betale sig at isolere optimalt!

DN Isolering er din ekspert i papirisolering

Med mange års erfaring i branchen og med et netværk af dygtige og autoriserede isolatører er vi DIN ekspert i isolering med papiruldsmateriale. Vi bruger det hver eneste dag. Derfor er vi opmærksomme på alle faldgruber – vi ved, hvordan det skal bruges og hvad man aldrig skal gøre.

Inden vi påbegynder dit isoleringsprojekt, går vi altid ind og ser på, hvordan vi bedst muligt kan isolere hele dit hus eller f.eks. dit loft, gulv eller kælder. Er huset nyt, følger vi selvfølgelig alle gældende krav og regler til isolering. Vi beregner os til, hvor meget isolering der skal til, for at skabe det bedste energiniveau.

Drejer det sig om en renovering, undersøger vi din gamle isolering. Er det nødvendigt fjerner vi det gamle isoleringsmateriale. Det kan f.eks. være fordi, der er fugt i det. Eller fordi der skal laves plads til papirulden. Så denne kan danne en tæt og fuldstændig isolering af hele området.

Det kan godt være, at du selv har gået og overvejet materialer til din efterisolering. Du forestiller dig nok, at det er normalt at bruge det der “gule noget” (Rockwool). Men hos os benytter vi os altid, hvis muligt, af papirulden. Det gør vi fordi, at det både er billigt, effektivt og nemt at efterisolere med. Derudover er det også miljø- og allergivenligt.

Drømmer du om et bedre varmeforbrug? Et lunt gulv? Intet træk fra loftet? Eller varmere vægge? Papirulden er et effektivt materiale til at løse alle disse problemer med. Vores isolatører står klar i hele landet til at hjælpe dig godt videre.

Al det arbejde vi udfører, gør vi naturligvis med stor respekt for det nuværende byggeri eller for den ældre bygning. Vores arbejde kommer ikke i vejen for dit eget arbejde eller for udseendet på dit smukke hus. Vi efterlader alt i den bedste stand. Vi giver naturligvis også en certificering på det arbejde, som vi udfører. Du kan derfor altid regne med, at din nye isolering med papirisolering er lovlig og godkendt.

Er du i tvivl, om du skal bruge os? Så kan du altid læse, hvad andre kunder fortæller om vores udførte isoleringsarbejde med papiruld? Vi er nemlig medlem af Anmeld Håndværker. Kontakt os for et uforpligtende tilbud i dag!

Kontakt os i dag