Formindsk varmetabet til andre etager – og minimer samtidig lydniveauet

Isolering af etagedæk

Isolering af etagedækket i en etageadskillelse indebærer derfor både varmeisolering, fugtisolering, lydisolering og brandisolering.

I henhold til Bygningsreglementet er det vigtigt at isolere etagedækket for at etagedækket lever op til de gældende krav om brandsikkerhed og lydisolering. Et etagedæk er den bærende konstruktion, der adskiller to etager med et bjælkelag, og kan bestå af materialer som træbjælker, jernbjælker eller armeret beton. Etagedækket er altså den konstruktion i en etageadskillelse, som fungerer både som gulv og loft.

Da etagedækket fungerer både som loft og gulv, er det vigtigt, uanset om dit etagedæk er i træ eller et andet materiale, at det er isoleret godt. Dette skyldes, at etagedækket både skal holde på varmen, så varmetabet mindskes, men samtidig også være isoleret, så der ikke er fodkoldt på din 1. sal.

Endeligt skal etagedækket også isoleres for at mindske lydniveauet, så trin og andet støj ikke tydeligt kan høres fra husets stueetage.

Det sørger DN Isolering naturligvis for. Når du får DN Isolering til at foretage din isolering af dit etagedæk, er du garanteret en effektiv isolering, der mindsker fugt, varmetab og støj, og som samtidig lever op til de gældende krav om etagedæks brand, adgang og lydforhold.

Spar penge med en isolering af etagedæk

Har du bygget nyt hus med en 1. sal, skal du altså derfor huske at få isoleret etagedækket i din etageadskillelse. Men særligt også ældre huse kan have brug for en efterisolering.

Mange huse og etageejendomme fra starten af 1900-tallet til 1970’erne har ikke en isoleret etageadskillelse. Hvis dit hus er fra denne tidsperiode, kan det derfor være en god idé at få lavet en efterisolering eller et isoleringstjek for at se, om isoleringen er tilstrækkelig.

En god isolering eller efterisolering betyder nemlig først og fremmest, at dit etagedæk er sikret i forhold til varme, fugt og lydforhold. Med derudover er det også en god økonomisk investering.

Med en efterisolering eller isolering af etagedækket i din etageadskillelse får du nemlig en mindre varmeregning, da varmetabet bliver mindre, fordi isoleringen forhindrer varmen i at slippe ud. Samtidig mindsker isoleringen fugt og skader som følge heraf, hvilket også giver dig et bedre indeklima.

Miljøvenlig papirisolering af etagedæk i etageadskillelse

Der er altså mange fordele ved at få isoleret etagedækket i dit hjem, og når du får DN Isolering til at foretage isoleringen for dig, er du både sikret en økonomisk og miljømæssig god investering.

Hos DN Isolering isolerer vi nemlig med papirisolering, der er særligt effektivt og miljøvenligt. Vi er specialiserede i Thermofloc borfri papirisolering, der er isolering med genbrugspapir.

Papirisolering varmeisolerer lige så godt som traditionelle isoleringsmaterialer, og er både energirigtigt, allergivenligt og miljørigtigt. Derudover tager papirisolering kun 25 % af den tid, det normalvis tager at isolere et hus med mere traditionelle materialer.

 

Få en god og grøn loft- og gulvisolering med en etagedæk-isolering hos DN Isolering, Nordjylland.

Ring til os i dag på 30 91 90 00 for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med din næste isoleringsopgave.

Du kan også udfylde formularen, så kontakter vi dig.

Kontakt os i dag